<< Nazaj na seznam dogodkov
04/10/2023
Teden otroka

“Brez radovednosti človeštvo ne bi preživelo. Radovednost rodi ustvarjalnost, ta pa naprej inovativnost in podjetništvo. Vendar to ne gre čisto samo od sebe. Potrebno je vlagati energijo, ki se ji reče: “USTVARJANJE VARNEGA OKOLJA ZA DELANJE NAPAK”! Lastne napake so najboljša šola. Na lastnih napakah se učimo. Na lastnih – ne na tujih. Zato je tako pomembno, da napake dopuščamo, jih nagrajujemo in nikakor ne kaznujemo. Dopuščanje napak pomeni spodbujanje radovednosti, ustvarjalnosti in učenja. Kaznovanje napak pomeni ubijanje radovednosti. Einstein je dejal: “Kdor še nikoli ni naredil napake, še nikoli ni ustvaril ničesar novega.” (iz poslanice dr. Mihe Kosa, ambasadorja Tedna otroka 2023)

 

Letošnji teden otroka, ki bo potekal od 2. do 8. oktobra, bomo obeležili tudi na naši šoli. Osrednji dogodek bo prireditev, ki jo organizira Šolski sklad, 4. 10. 2023, z naslovom Mi vsi in jaz.

V tednu otroka se bodo poleg prireditve dogajali še številni drugi dogodki v dopoldanskem času in v času podaljšanega bivanja.

Vse vljudno vabimo na prireditev šolskega sklada.

 

 

Podrobnosti dogodka:
Datum pričetka dogodka: 04.10.2023
Datum konca dogodka: 04.10.2023