V ponedeljek, 7.12.2015, smo imeli četrti razredi kulturni dan. V Lutkovno gledališče Ljubljana smo si odšli ogledat dramsko predstavo Odvratne rime. Ker smo v šolskih letih že kdaj prebirali knjige Roalda Dahla, nas je sedaj zanimalo, kako pa izgleda predstava, ki je narejena po njegovi istoimenski knjigi.
Predstava nas je vse navdušila, saj smo na zabaven in igriv način spoznali, da se lahko kar štiri že poznane pravljice (Jakec in čudežni fižolček, Trije pujski, Rdeča kapica, Pepelka) med sabo čudovito prepletajo in da lahko na primer Rdeča kapica pomaga tudi trem pujskom pri zapletih z volkom. Da o tem, da je princ v Pepelki obglavil eno hudobno sestro in da zna Rdeča kapica streljati tudi z revolverjem, raje ne govorimo 🙂
Ogled predstave priporočamo vsem, ki imate radi pravljice, rime in smeh.

Vodja kulturnega dne: Simona Dekalan

Vtisi učencev po predstavi:
Ko smo šli gledati dramsko predstavo, sem si jaz predstavljala, da bo samo ena zgodba predstavljena, so bile pa kar tri predstavljene zgodbe. Presenetili so me trije igralci in to so: Rdeča kapica, volk in voditelj. Zato, ker oni tudi igrajo v seriji Usodno vino. V tej predstavi mi je bila najbolj všeč zgodba o Pepelki. Všeč mi je bila zato, ker je bila Pepelka zelo lepo oblečena, in zato, ker je princ ustrelil zlobni sestri. Všeč mi pa ni bila pravljica o Jakcu in čudežnem fižolčku. Zato, ker je bila malo grozljiva. Predstava se mi je pa malo zdela kratka.
Sara Stupar, 4. b

Predstava mi je bila všeč. Najboljša pravljica je bila Jakec in čudežni fižolček. Vse pravljice so bile odlične. Bile so zelo zanimive. Bile so drugačne od pravljic v knjigah. Bile so tudi malo grozljive. Pravljica Jakec in čudežni fižolček mi je bila všeč zaradi tistega troglavega moža, ki je pojedel Jakčevo mamo. Niso pa mi bile všeč grozljive pravljice, kot npr. Pepelka. Ker niso ravno primerne za mlajše otroke. Všeč so mi bili igralci in to, kako so lahko sestavili zgodbo in jo povedali z rimami.
Žan Slatinek, 4. b

Zelo sem bil vesel, ko sem zvedel, da gremo na predstavo. Na predstavi smo gledali Pepelko, Rdečo kapico, Trije prašički in Jakec in čudežni fižolček. Najbolj mi je bila všeč Jakec in čudežni fižolček, ker so jo pripravili na zelo zanimiv način. Bile so tri zelo velike glave, v katerih so bili ljudje, ki so predstavo vadili. Kar naenkrat se je vse zatemnilo, to se mi je zdelo še najbolj imenitno. Opazoval sem, kako so igralci pripeljali na oder velike glave, okoli njih je bilo veliko listja. Jakec se je umil, da ga ne bi glave zavohale in našle. Jakec se je zelo dobro domislil. Ta predstava je bila zame res nekaj posebnega in name je naredila velik vtis.
Gašper Trobec, 4. b

Predstava je bila odlična in zabavna. Svojo družino bom prosila, naj gremo gledat to predstavo. Povedala jim bom, kakšne so pravljice v resnici. Rdeča kapica je bila res kulska.
Tia Smolec, 4. b

Predstava mi je bila zelo všeč. Najbolj všeč mi je bila predstava Jakec in čudežni fižolček. Fižol je imel polno zlatih listov. Segal je do neba. Smešno je bilo, ko je Rdeča kapica iz košare vzela revolver in ustrelila volka.
Ambrož Zdešar, 4. b

V predstavi mi je bila najbolj všeč pošast s tremi glavami. Vse zgodbe so bile zaigrane drugače, kot so v pravi pravljici. Imeli so lepe kostume. Najbolj smešne kostume so imeli trije prašički. V pravi pravljici mi je najbolj všeč Pepelka. V predstavi pa mi je bila najbolj všeč Rdeča kapica, ker je imela pištolo. Pravljice Jakec in čudežni fižolček ne poznam, ampak mi je bila všeč.
Pia Peklaj, 4. b

Predstava mi je bila zelo všeč, ker je punca prišla k babici in je volka ustrelila. Rdeča kapica je zelo pogumna in prijazna. Predstava mi je zelo hitro minila. Vse zgodbe so mi bile smešne. V zgodbi Jakec in čudežni fižolček so mi bili všeč obrazi v nebesih. Trije prašički so mi bili všeč, ker so bili smešni in debeli. Pepelka mi je bila tudi všeč, ker je bila lepa, pametna in je plesala s princem. Priporočam zato, ker je zgodba zelo zabavna. In ni nasilna. To predstavo bi šla še gledat.
Anja Stupar, 4. b

Predstava mi je bila zelo všeč. Všeč mi je bilo, ker so v predstavi nastopali trije igralci iz nadaljevanke Usodno vino (Ajda Toman, Rok Kunaver ter Jan Bučar). Vmešane zgodbe so bile idealne in smešne so bile, čeprav je bil kakšen dogodek, da ti srce začne biti. Všeč mi je bilo tudi, da je bilo večinoma stvari v rimah. Ne vem ravno, zakaj se je pisatelj Roald Dahl odločil za tale naslov. Mogoče jih ne mara preveč in se je odločil, da bo to povedal s knjigo (se mi zdi, da je tako). Priporočala jo bom prijateljem in sorodnikom. Ko sme mami prebrala rime, ki smo jih s sošolci napisali v zvezek, je rekla, da se sliši, da je zelo smešna zgodbica.
Hana Štojs, 4. b

Predstava se mi je zdela zelo zanimiva, ker so govorili v rimah, ki so bile zanimive. Najbolj mi je bila zanimiva pravljica o treh prašičkih, ko je Rdeča kapica potegnila iz košare revolver in volka ustrelila in oblekla njegovo kožo in nagačila prašička, ki ga je poklicala, da pride.
Domen Lampret , 4. b