Ker se čas odločitve o nadaljevanju šolanja in izbiri poklicne poti za učence 9. razreda vsako leto hitro približa, iščemo načine, ki bi mladim omogočili premišljene odločitve, podprte z dovolj informacijami. S tem namenom smo se osnovne šole Brezovica,  Polhov Gradec, Log –Dragomer, Preserje, Horjul in Dobrova povezale pri organizaciji obsežne predstavitve srednjih šol, za katere naši učenci izkazujejo največ interesa.

Tako se je v zadnjih novembrskih dnevih, 21. 11. 2017, med 17. in 19. uro, v prostorih OŠ Horjul odvijala že 5. Tržnica poklicev, na kateri je bilo zelo pestro in je znova zabeležen množičen obisk učencev in staršev.

Predstavilo se je 35 srednjih šol, Slovenska vojska, Policija in kot letošnja novost, Gospodarska zbornica Slovenije. Prireditev je potekala v sejemski obliki. Predstavniki srednjih šol, tako profesorji kot dijaki, so predstavili programe in posebnosti svoje šole in so bili na voljo za natančnejše informacije in nasvete bodočim dijakom.

Prepričani smo, da ste obiskovalci pridobili kakovostne informacije, ki bodo olajšale odločitev za nadaljnjo karierno pot.

Petra Prevec, svetovalna delavka