Sodelovanje na natečajih je na naši šoli zelo priljubljeno. Z 8. razredi smo se v letošnjem šolskem letu odločili, da sodelujemo na natečaju Obraz Evrope, s katerim so učenci skušali predstaviti svoj pogled na Evropo. Sodelovali so lahko posamezniki ali skupine.

Štiričlansko komisijo, ki je med več kot 120 prispelimi izdelki učencev 28 osnovnih šol izbrala najboljše, so sestavljali nekdanja učiteljica, danes pa avtorica knjig in zbirateljica ljudskega izročila Dušica Kunaver, slikarka Lili Garbajs, filmski režiser Blaž Završnik in vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji mag. Klemen Žumer.
Učenka naše šole Mojca Medja iz 8. a razreda je v kategoriji foto-video izdelka Evropi nadela zmagovalen obraz. Piščanček, ki potuje po Evropi in išče mamo, nato pa jo najde v Sloveniji, je komisijo prepričal.

Ogled zmagovalne video kreacije – tukaj.
Nagrade smo bili zelo veseli, na prireditvi jo je prejela od Evropske poslanke Tanje Fajon. Odpeljali smo se tudi z ladjico po Ljubljanici in s tem prijetno zaključili naše druženje.

Ksenija Pišljar

20160513_114820