Različna športna tekmovanja

ŠOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V GORSKIH TEKIH (SMLEDNIK) V soboto, 26. septembra 2015, so v Smledniku na šolskem državnem prvenstvu v gorskih tekih sodelovale tudi učenke naše šole. Na zelo razgibanem terenu z vzponi in spusti sta se v kategoriji starejših učenk pomerili Tajda Logar (19. mesto) in Eva Pišek (20. mesto), ki sta ekipno dosegli 5. mesto; v kategoriji mlajših učenk pa so se pomerile Zarja Sušnik (6. mesto) in Manca Dolinar (16. mesto), ki sta ekipno osvojili 2. mesto, ter Lucija Šenk (21. mesto), Neli Schwarzmann (25. mesto) in Eva Rožnik (26. mesto).

ŠOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V KOLESARJENJU – VOŽNJA NA ČAS (TACEN) V ponedeljek, 21. septembra 2015, je bilo v Tacnu na policijskem poligonu organizirano šolsko državno prvenstvo v kolesarjenju – vožnja na čas. Našo šolo sta zastopala Martin Oven in Zala Petrič. Martin je v kategoriji mlajših učencev osvojil 10. mesto, Zala Petrič pa je v kategoriji starejših učenk osvojila 1. mesto.

PODROČNO TEKMOVANJE V EKIPNEM ATLETSKEM POKALU (LJUBLJANA) V torek, 22. Septembra 2015, je bilo v Ljubljani na atletskem štadionu ŽAK izpeljano področno tekmovanje v ekipnem atletskem pokalu, kjer so se učenke in učenci pomerili v različnih atletskih disciplinah: tek na 60 m, tek na 300 m, tek na 1000 m, skok v daljino, skok v višino, met vorteksa, suvanje krogle in štafetni tek 4 x 100 m.

Ekipo učenk, ki je osvojila 2. mesto, so sestavljale: - tek na 60 m: LUČKA DOLENC (4. mesto), MANCA DOLINAR (6. mesto), TAJA PETEK KOEVEŠ (1. mesto); - tek na 300 m: ZALA TIRAN (3. mesto), ŠPELA ŽMUC (4. mesto); - tek na 1000 m: ZARJA SUŠNIK (1. mesto), SARA MAČEK (6. mesto), LUCIJA ŠENK (7. mesto) - skok v daljino: MANCA TRČEK (3. mesto), NELI SCHWARZMANN (5. mesto), HANNA KOŠEC (7. mesto); - skok v višino: ZALA KORENIN (3. mesto), TINA POŠTUVAN (4. mesto), ZALA PETRIČ (5. mesto) - met vorteksa: KARMEN KOŠIR (3. mesto), NIKA PLEVNIK (5. mesto), SANDRA PODBEVŠEK (7. mesto); - suvanje krogle: NINA ROBAR (2. mesto), MAJA KOGOVŠEK (3. mesto), IRIS MRZLIKAR LUKUNIČ (6. mesto); - štafeta 4 x 100m ( TAJA, MANCA, LUČKA, HANNA) – 1. mesto

Ana Peček