Prvo mednarodno srečanje je vedno v državi koordinatorja projekta. Na tem srečanju smo se predstavile šole partnerice s PPT predstavitvijo, dogovorili smo se o nadaljnjem sodelovanju in o datumih dveh prihodnjih mednarodnih srečanjih.

Naslednje bo v Španiji, od 21.5.2017 do 24.5.2017. Italija bo gostiteljica srečanja od 15.11. 2017 do 18.11.2017. Za zadnji srečanji datuma še nismo določili, predvidoma pa bo v Sloveniji v mesecu februarju 2018, v Grčiji pa maja 2018.

Obiskali smo Zavod za šolstvo iz Ankare in Mithatpasa osnovno šolo, kjer so nam pripravili kulturni program- turški ples.
Na mednarodni srečanji v Španiji in Italiji bodo odšli tudi naši učenci, na vsako po 5 učencev.

Prva naloga partneric projekta je bila izbrati logo projekta. Po dogovoru je vsaka šola partnerica izbrala en logo, na skupnem srečanju pa smo izbrali – glasovali za najboljšega. Vsi učenci naše šole so sodelovali v natečaju in narisali svojo idejo. Izbira je bila res težka, saj so se učenci res potrudili in ustvarili zelo kreativne izdelke, ki jih lahko vidite na razstavi v avli. Vsi učitelji smo izbrali ožji izbor in nato po glasovanju izbrali najboljšega, ki ga je ustvarila Ljubinka Giorgijeva iz 8.a razreda. Na glasovanju v Ankari je tudi njen logo prišel v ožji izbor med tri, po napetem glasovanju smo izglasovali logo iz Italije.

Vsaka šola partnerica na svoji šoli uredi ERASMUS CORNER. V našem kotičku, v glavnem vhodu, lahko spremljate dogajanja v projektu.