Praznično druženje na naši šoli

V petek, 4. 12. 2015, je na naši šoli potekal tradicionalni novoletni sejem, na katerem so lahko obiskovalci že začutili pravo predpraznično vzdušje.

Uživali so lahko v najrazličnejših nastopih učencev. Starejši učenci so se predstavili z angleškimi skeči, mlajši z dramskima igricama Kuna Kunigunda in Najlepše darilo, zapela sta šolska pevska zbora – otroški in mladinski, z ubranim igranjem so pozornost pritegnili godbeniki Glasbene šole Emila Adamiča, s plesno koreografijo so se predstavile naše učenke plesnega kluba Forma, na stare čase nas je spomnila šolska otroška folklorna skupina, zaplesali pa so lahko tudi obiskovalci v delavnicah limbo dance in just dance.

Najmlajši in tudi malo manj mladi so imeli priložnost cel čas sejma v ustvarjalnih delavnicah poprijeti za škarje, lepilo, papir, bleščice itd. in izdelovati darilne vrečke, plešoče balerine in smrečice.

Tudi za okrepčilo je bilo poskrbljeno. Kavica, čaj, kos slastne jabolčne pite, palačinke prijajo in sodijo k takemu dogodku. Saj veste, pred prazniki mora hiša (za)dišati po čem sladkem.

Številne stojnice so bile založene z najrazličnejšimi izdelki, ki so jih učenci začeli izdelovati že na začetku novembra. Te male umetnije so nastajale v okviru tehničnih dni, velika večina pa jih je nastala izpod spretnih in ustvarjalnih rok naših prostovoljcev pod mentorstvom ge. Maje Fonda Cirman, ki je že vsa leta vodja in gonilna sila tega sejma. Na tem mestu se zahvaljujemo vsem ustvarjalcem, ki so svoj prosti čas namenili temu.

Celoten izkupiček od prodanih izdelkov bo namenjen nakupu knjig za šolsko knjižnico in oblek za šolsko folklorno skupino.

Prepričani smo, da so obiskovalci na sejmu našli kaj zase, pa naj bo to v obliki novoletnega izdelka, sladke pregrehe, užitka za dušo ali pa enostavno v obliki sproščenega klepeta s prijatelji, znanci. Kar pa je nenazadnje tudi eden izmed ciljev, namenov te prireditve.

Vida Novak

Obvezno pokukajte tudi v našo fotogalerijo :)