Pomladno vzdušje v OPB

V mesecu maju smo dočakali lepo vreme. V oddelkih podaljšanega bivanja smo že prejšnji mesec okrasili okna v razredih, polepšali smo jih z različnimi rožami.

Na naši šoli smo ob tednu dejavnosti v OPB od 9.5. – 13.5. 2022 za učence pripravili zanimive dejavnosti.  V vseh oddelkih podaljšanega bivanja smo pripravili različne delavnice oz. ustvarjalnice. Tako so se učenci lahko urili v lovljenju ravnotežja, igrali so nogomet, košarko, badminton ter se igrali z balincami. Ustvarjali so izdelke iz slanega testa. Učenci 9. razreda so predstavili različne kemijske poskuse, kot so bleščeči kovanci, žejne papirnate brisače, plesoče brusnice, vulkan v učilnici, hladna in topla voda sta sprti …  Imeli smo tudi slikarsko in plesno delavnico, knjižnico pod krošnjami, branje pravljic, ugibanje ugank in ustvarjali smo izdelke iz origamija.. Učenci so tekmovali v vlečenju vrvi. Sodelovali smo tudi v projektu Varna pot v šolo ter Varno s soncem.  Ves teden so učenci prinašali s sabo v šolo kremo za sončenje ter zaščitna pokrivala. Seznanili smo jih s škodljivimi učinki za zdravje zaradi prekomernega izpostavljanja UV sončnim žarkom in se seznanili z zaščitnimi ukrepi.

Teden dejavnosti v OPB-ju je torej minil v znamenju igre in različnih dejavnostih, ki so neprecenljive pri razvoju otrokovih socialnih, intelektualnih in spoznavnih veščin. Učenci so z veseljem ustvarjali ter se imeli lepo.

Nina Smej