Bliža se konec šole in počitnice bodo kmalu tu 🙂 Morda vam naslednje informacije pridejo prav za aktivno in malo drugačno preživljanje prostega časa.

POLETNI TABOR RADIOAMATERJEV – ‘LOV NA LISICO’
Veš, kaj je “LOV NA LISICO”? Veš, da prirejamo tekmovanja za osnovnošolce v amaterskem radiogoniometriranju? “LISICA” je oddajnik, ki ga mentorji skrijejo nekje v gozdu, “LOVCI” pa imajo v roki sprejemnike, ki jih imenujemo “LISIČARJI”. Pridruži se nam na taboru, sestavi si svoj “lisičar” in se pomeri v LOVU NA LISICO. Vso opremo po koncu tabora dobiš za domov (tudi spajkajnik!), da boš lahko nadaljeval/a z raziskovanjem sveta radioamaterjev!

MLADINSKI INTERDISCIPLINARNI RAZISKOVALNI TABOR ROGLA 2016
Če imaš 13 ali več let, te zanima svet raziskovanja, želiš raziskovati svet žvrgolenja, se z nami vrniti v kameno dobo, postati botanični mojster ali pa te zanima življenje v travniških sadovnjakih, hitro izpolni prijavnico in se nam pridruži. Na taboru pa bomo poskrbeli tudi za adrenalinski spust s sankami, panoramski ogled in kopanje v bazenu, udeleženci pa boste imeli tudi možnost za različne športne dvoboje.

ASTRONOMSKI MLADINSKI RAZISKOVALNI TABOR KMICA 2016
Te zanimajo čari vesolja, te mika astronomija in se želiš seznaniti z metodami raziskovalnega dela na konkretnih primerih, se nam pridruži! Na taboru se boš naučil veliko astronomije in fizike ter odšel domov bogatejši za marsikatero koristno spoznanje in izkušnjo.

PERLAHOV MLADINSKI ASTRONOMSKI RAZISKOVALNI TABOR
Če imaš do 14 do 26 let in te zanima vesolje, se nam pridruži. Delo bo potekalo v skupin za geografija in astronomija, skupini za opazovanje planetov in Lune in skupini za svetlobno onesnaženost na območju jugovzhodnega Pohorja. Prednost na taboru imajo študenti/študentke Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.

MEDNARODNI TABOR “BOGASTVO NARAVE ZA DANES IN JUTRI” 2016
Obiskali bomo lončarja in se pri njem seznanili in preizkusili v gnetenju in oblikovanju gline, delu na lončarskem vretenu, žganju gline ter poslikavi glinenih izdelkov. Udeležili se bomo tudi delavnic na temo obnovljivih virov energije, prav tako pa bomo del tabora namenili šolskemu naravnemu okolju. Popoldnevi bodo zapolnjeni z različnimi rekreativnimi prostočasnimi dejavnostmi.

XII. EKOLOŠKO RAZISKOVALNI TABOR POLŽEK 2016 – SVET BREZ BARV BI BIL DOLGOČASEN
Na taboru bomo spoznavali barvila z različnih vidikov, preko eksperimentiranja, opazovanja, razvrščanja, in sicer preko zanimivih delavnic Mavrično mleko in voda, Kameleon v kozarcu, Barvila v flomastrih. Spoznali bomo tudi ekološki vidik naravnih barvil, ki jih bomo tudi sami pripravili in jih potem uporabili v ustvarjalnih delavnicah. Izdelali bomo naraven plastelin in se z njim pozabavali, ter še marsikaj zanimivega.

MEDNARODNI ETNOLOŠKI TABOR “…DA NE BI POZABILI!” – STAVBNA DEDIŠČINA – NOTRANJA PODOBA IN OPREMA HIŠ NEKOČ
Raziskali bomo, koliko in katere prostore so imeli nekoč, kako so bile hiše opremljene, kje so nabavljali opremo, ali je kaj te opreme še ohranjene … Teme se bomo lotili z raziskovanjem na terenu v okolici Šalovcev in v Porabju na Madžarskem. Opravljali bomo intervjuje z domačini, hkrati pa bomo skušali pridobiti čim več slikovnega gradiva. Zato bomo zaprosili za ključe starih hiš in fotografirali njihovo notranjost.

Prijave še vedno sprejema tudi
POLETNA ŠOLA FAKULTETE ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO 2016 – OD PROJEKTA DO OBJEKTA
Pridruži se Poletni šoli Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in skozi poučne delavnice spoznaj naloge inženirjev gradbeništva, geodezije in vodarstva od priprave projekta do gradnje. Udeleženci bodo sodelovali pri gradnji čisto pravega objekta ter teden zaključili z njegovo slavnostno otvoritvijo. Od 4. do 8. julija 2016, za učence 8. in 9. razreda osnovne šole ter dijake srednjih šol.

Celoten seznam taborov in poletnih šol, ki jih pripravljamo za letos najdete na spletni strani.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Zaloška cesta 65
SI-1000 Ljubljana
tel: + 386 1 25 13 727
tabori@zotks.si, http://tabori.zotks.si