Že pred leti sem se udeležila noči v knjižnici, ki se mi je vtisnila v spomin. Zato sem vedela, da bo tudi letošnja posebno doživetje. In nisem se zmotila.
Dogodka smo se udeležili le učenci, ki smo opravili bralno značko in bili izžrebani. Organizatorki sta bili profesorica slovenščine, ga. Novak, in naša knjižničarka, ga. Španger.
Ob 19. uri zvečer smo se v knjižnici zbrali 10–14 let stari “ponočnjaki”, ki imamo radi dobre knjige in palačinke. Dolgo smo se pogovarjali o knjigah, izdelovali knjižne zaznamke in pri tem postali tako lačni, da smo spekli in pojedli celo goro palačink. Najedli smo se nutelle s palačinkami. Ker knjižni molji ne gledajo televizije, smo si šov »Dobrova ima talent« naredili kar sami. Uprizorili smo podobne nastope, kot jih vidite na Slovenija ima talent: od stand-upa do violinskega nastopa in plesa. Nato smo po šoli iskali skriti zaklad. Pri tem smo reševali uganke. Mislim, da je šola ob poznih urah in v temi strašna, a vendar ne tako kot zjutraj, ko nas sprašuje kakšen strog profesor. Po uspešno opravljeni nalog, smo še nekaj časa brali. Ker knjižni molji ne gledajo ure, ne vem, kdaj smo šli spat.

Anja Šerbec, 9. B