IMG 7127

Letos smo že osmo leto po vrsti v šolski knjižnici pripravili poseben dogodek, Noč v knjižnici. Tudi tokrat smo se odločili, da povabimo učence drugih in tretjih razredov, ki po mnenju razredničark najbolj pridno berejo. Letošnji nagrajenci so bili: Jan Fink Perko, Urban Perko, Ela Jarc, Tjaša Kržišnik, Jerneja Stopar, Jakob Rihar, Lan Kogovšek, Anja Ribič, Taja Koželj, Gabriela Šetina, Tian Novak, Filip Dolinar, Hana Štojs, Hana Popovič, Pia Peklaj in David Plevnik.

 

Zbrali smo se v petek, 29.5.2015 ob sedmih zvečer. Naše druženje smo tokrat začeli z izdelovanjem knjižnih kazalk, nadaljevali pa z že tradicionalno peko palačink in pripravo obloženih kruhkov. Kot vsako leto, so se otroci tudi tokrat pri tem zelo izkazali. Sledila je prava pojedina in če bi bili doma, bi bil nato že čas za posteljo. Ker pa smo obljubili ponočevanje in otroci niso bili še prav nič zaspani, smo se odločili, da preizkusimo še naše male sive celice. Otroci so se razdelili v štiri skupine in sledil je kviz, nato pa še pantomima. Ker je bila to Noč v knjižnici, smo ugibali knjižne junake. Prav vsak je prišel na vrsto in vsi so se dobro izkazali ter pokazali, kako dobro poznajo pravljice.

Kaj pa branje, se bosIMG 7142te vprašali? Seveda, tudi knjige so prišle na vrsto. Potem ko so otroci zlezli pod odeje in v spalne vreče, sva z učiteljico Barbaro Burjak vzeli debelo knjigo, v kateri so številne lepe pravljice Svetlane Makarovič. Knjiga nosi naslov Zlata mačja preja. In tako nas je Zlata mačja preja počasi odpeljala v svet sanj. Nekatere malo prej, drugi pa so počakali do čisto zadnje pravljice.

Zjutraj je bilo še nekaj časa za branje in listanje knjig, ko pa smo bili že vsi pokonci, smo skupaj pozajtrkovali, nato pa je sledilo še presenečenje: srečelov. Prav vsi otroci so prejeli nagrade, nekateri knjige, drugi pa kakšna manjša darilca.

Tako se je zaključila naša letošnja Noč v knjižnici. Upamo, da bo otrokom ostala v lepem spominu in bodo še naprej tako radi brali.

knjižničarka Zvonka Španger

 Nekaj vtisov otrok:

Všeč mi je bilo, ker sem prvič v življenju spala v spalni vreči. Najbolj si bom zapomnila, kako smo jedli palačinke ter srečelov, ki smo ga imeli v soboto zjutraj. Zadela sem knjigo Postala bom kraljična.

Hana Popovič

Zabavno je bilo, ko smo igrali Male sive celice in pantomimo. Pokazati sem morala Sapramiško, kar se mi ni zdela težka naloga.

Pia Peklaj

Najbolj mi je bilo všeč, ko sem pekel palačinke, seveda pa tudi potem,ko smo jih skupaj jedli. Zvečer pa sem zelo pozno zaspal, ker so bile blazine preveč trde.

Filip Novak

Bilo je zelo lepo in zabavno, posebej pa sem bila vesela, ker sem bila skupaj z mojimi dobrimi prijateljicami.

Hana Štojs

 Všeč mi je bilo, ko je učiteljica Barbara brala. Škoda, da sem zaspala že pri prvi pravljici o Sapramiški. Všeč so mi bile tudi Male sive celice, pečenje palačink, seveda pa tudi branje knjig.

Taja Koželj

Vesela sem, ker sem si naredila kazalko, ki jo zdaj uporabljam. Všeč mi je bilo, ko sem pekla palačinke, čeprav mi obračanje ni šlo najbolje. Noč v knjižnici si bom za vedno zapomnila.

Jerneja Stopar

fotogalerija