Na 5. oktober 2016 so se najboljši tekači naše šole udeležili medobčinskega jesenskega krosa, ki je potekal v Loškem Potoku. Bil je zares pravi jesenski kros, saj temperature niso bile nič kaj visoke, pa čeprav je bil sončen dan.
Progo večina naših učence že pozna, saj smo udeleženci tega krosa že kar nekaj let. Ima tri dolžine – krajši krog za prvo triado, srednji za drugo in največji krog za tretjo triado. Zastopstvo tekačev smo imeli skoraj v vseh kategorijah, izjema so bili učenci 6. razredov, ki so imel na ta dan plavalno preverjanje.
Skupaj se je z naše šole krosa udeležilo 42 tekačev. Učenci so se borili po svojih najboljših močeh, na zmagovalnem odru pa je vedno prostora le za tri. Na stopničkah so tako bili: LOVRO ŠENK (1. m.), ZO URANIČ (2. m.), IVA ŠURLAN (1. m.), NEJC DERMASTIJA (3. m.) in MAKS REPAR (1. m.).
Kmalu pa bo že naslednja tekaška prireditev, to je državno prvenstvo v uličnem teku, ki poteka v okviru prireditve Ljubljanski maraton. Do takrat pa je še nekaj časa za kakšen trening. Športni pozdrav!

Branko Bizjak