“Pozdravljene, mame!!! Najprej v imenu vseh nas, večjih pubertetniških učencev, čestitke za praznik! Prav z veseljem vam povemo, da naši prijateljčki iz nižjih razredov že vse od začetka novega leta prepevajo in poplesujejo, ker se pripravljajo na današnji nastop. Ja, kaj je lepšega kot to, da je mamica vesela, a ne??”
S temi besedami se je v petek, 16. marca 2018, pričela vsakoletna prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu.
Po uvodnih govorih župana Občine Dobrova–Polhov Gradec, g. Franca Setnikarja, in ravnatelja OŠ Dobrova, g. Viljema Kovačiča, se je prireditev začela. Najprej sta nam Matevž Kastelic in Nina Smole z Matevževo »stand up« komedijo povedala, kaj pubertetniki mislijo o mamah in mame o njih.

Sledila je zgodba o zajčku, ki je izgubil mamo in jo s pomočjo miške, veverice, medveda in bobra na koncu tudi našel. Omenjene živali mu niso samo pomagala najti mame, ampak so postale tudi njegove nove prijateljice.
Ti novi prijatelji pa so imeli posebno mesto tudi v naši predstavi. Prvošolčki so se predstavili s plesom Miške, drugošolčki so nam zaplesali na pesem Veverica s Pokljuke, tretješolci so zapeli in zaigrali na Orffove inštrumente pesmico z naslovom Bober, nekaj učencev 4. b nam je na kitaro zaigralo pesem o medvedu, 4. a razred se je predstavil z deklamacijo Mama je ena sama, otroški pevski zbor nam je zapel pesem Stari medo in Zajček Blisk, petošolci pa so zaplesali in zapeli pesem o miški.
Za dobro vzdušje v dvorani je poskrbela še akrobatsko-navijaška skupina Bobri s svojimi akrobatskimi sposobnostmi, plesna skupina Panorama, nam je tudi priskočila na pomoč pri iskanju zajčkove mame s plesno točko, dogajanje je popestrila tudi godba Glasbene šole Emila Adamiča, za vesel in razigran zaključek prireditve pa še ansambel Bitenc.

Hvala vsem nastopajočim in sodelujočim!
Za sodelovanje, skrb za varnost in pomoč bi se zahvalili tudi Gasilskemu društvu Dobrova in Občini Dobrova–Polhov Gradec za podarjeno cvetje.

Andreja Kogoj in Alenka Puš