Male sive celice – Premagala so nas luštna dekleta z Žirov

V sredo, 9. 3. 2016, smo se na RTV Slovenija že drugič pomerili v znanju v oddaji Male sive celice. Osnovno šolo Dobrova smo zastopali: jaz, Nejc in Luka iz 7. b razreda. Bojevali smo napet in enakovreden boj na vseh področjih – od nogometa do drevesne moke. Oddaja bo na malih zaslonih v soboto, 26. 3. 2016, v dopoldanskem času na TV Slovenija 1. A na koncu je bila sreča na strani treh simpatičnih deklet iz Žirov. Doživeli  smo nepozabno izkušnjo in prav s ponosom lahko rečem, da smo častno izgubili.

Dam pa roko v ogenj, da smo imeli najboljše navijače. Sošolci iz 7. b in 7. a razreda, ki so res burno, strastno in iskreno navijali. Tako kot tudi razredničarki obeh razredov. Kovanja med zvezde pa si bolj kot kdor koli drug zasluži naša mentorica, knjižničarka Zvonka Španger, ki je vseskozi verjela v nas.

Zato dragi bralci pred računalniškimi zasloni, recite trikrat hura za našo knjižničarko Zvonko. Bolj kot sam rezultat, ki zajema nekaj velikih zmag in majčken poraz, pa je vredno spoznanje, da je znanje zabavin darilo za vse nas!

Matevž Kastelic 7. b

MSC 22