Albert Einstein je rekel tako: »Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim berite pravljice. Če hočete, da bodo še bolj pametni, jim berite še več pravljic.» Pa ne le zato, še veliko drugih razlogov je, zakaj je tako pomembno, da svojim otrokom beremo. O tem in še čem je tekel pogovor na naši že kar tradicionalni knjižni čajanki ki smo jo v šolski knjižnici pripravili za starše učencev prvega triletja v sredo, 3. 2. in četrtek, 4. 2. 2016.

Ob orehovih rogljičkih (ki jih že vsa leta peče naš knjižničarski krožek) in čaju smo skupaj ugotavljali, da so trenutki, ki jih preživljamo s svojimi otroki v družbi dobrih knjig, nekaj neprecenljivega. Starši so se seznanili tudi s kakovostnimi otroškimi knjigami, ki so izšle v zadnjem času ter drug drugemu priporočili knjige, ki so med našimi otroki (ter malo večjimi otroki 🙂 še posebej priljubljene.

Čajanke pa niso imeli le starši, ampak tudi njihovi otroci. V sredo sta jim družbo delala učiteljica Barbara Burjak in učenec Matevž Kastelic, v četrtek pa sta se pridružila še učiteljica Petra Šibelja Gorše ter učenec Nejc Lango. Otroci so najprej poslušali pravljico, nato pa v zelo kratkem času za svoje starše pripravili nastop, s katerim smo našo čajanko tudi zaključili. V sredo je bila to dramatizacija pravljice Bobek in barčica, v četrtek, ko je bila udeležba večja, pa so poleg te zaigrali še ljudsko pravljico Rokavička.

knjižničarka Zvonka Španger

1113

Orehove rogljičke za knjižno čajanko vsako leto speče naš knjižničarski krožek.

111

Tako so naši igralci uprizorili pravljico Anje Štefan: Bobek in barčica.

IMG_20160203_185203

IMG_7368

Tudi uprizoritev Rokavičke je požela aplavz. Uprizorili so jo prvošolčki in njihovi mlajši bratci ter sestrice.