Dogajanje v tednu otroka

V preteklem tednu smo v šoli obeležili Teden otroka, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenija. Tako kot vsako leto, smo tudi v tem šolskem letu,  s pomočjo dejavnosti poskušali ujeti rdečo nit projekta »Skupaj se imamo dobro«. Učenci so bili na pohodu, imeli so naravoslovne dneve, astronomski večer ter socialne igre in  šporno obarvan dopoldan… Za konec tedna pa že tradicionalno tekmo v odbojki.

V času podaljšanega bivanja so ves teden ustvarjali sliko na panoju
Športno obarvan dopoldan in socialne igre v prvi triadi
Učenci od 1. do 5. razreda so se odpravili tudi na pohod na Sv. Lovrenc.
Imeli so obisk Ambasadorke nasmeha, ki  je učence razveselila z zelo zabavno terapevtsko psičko Majo.
Potekal je Poklic za en dan, ko imajo učenci možnost izkusiti različne poklice, ki se izvajajo v šoli. Nekateri so se odločili za poklic učitelja, ravnatelja, hišnika, kuharja, knjižničarke…
Na naravoslovnem dnevu v 7. razredu so se učenci dotaknili teme valovanja in potovanja zvoka in svetlobe. Tako so se srečali z raziskovalnim pristopom učenja.
Učenci 9.razreda so se potegovali za zmago v boju proti delavcem šole, vendar je bil rezultat izenačen. Tekma pa kljub temu zelo napeta.
Nastala je  nova talna igra, ki ji bo sledila še kakšna.
V tem času pa je potekala tudi zbiralna akcija hrane in uporabnih predmetov za zavetišče v Horjulu. Hvala vsem, ki ste prispevali in s tem pokazali sočutje do zapuščenih živali.

Metka Turk, mentorica šolske skupnosti