April - mesec knjige

April je tisti mesec, ki mu rečemo tudi mesec knjige, saj drugega aprila praznujejo otroške knjige, 23. aprila pa je svetovni dan knjige in avtorskih pravic. To je čas, ko svet obkroži poslanica o branju  knjigah in otrocih.

Letos je poslanico napisala brazilska pisateljica Luciana Sandroni, v njej pa so omenjeni knjižni junaki, ki jih srečujemo v različnih svetovno znanih zgodbah in pravljicah.

Prav s knjižnimi junaki pa se bomo ukvarjali tudi na naši šoli. Učenci ste vabljeni, da obiščete knjižnico, kjer na vas čaka knjižni kviz, v katerem lahko preizkusite, kako dobro poznate različne knjižne junake.

Vabimo pa vas tudi k ustvarjalnosti. Izberite si svojega najljubšega knjižnega junaka in ga ilustrirajte, ali pa o njem napišite čisto svojo pesem ali pravljico. Vaše izdelke zbiramo v knjižnici, oddate pa jih lahko do konca meseca aprila. Najboljše prispevke bomo objavili v šolskem glasilu.

Dragi mladi bralci, želimo vam, da bi mesec april preživeli v dobri družbi. Ne le svojih sovrstnikov, ampak tudi zanimivih knjižnih junakov. Naj bo april za vse nas mesec, ki ga bomo posvetili branju in knjigam.