8. februar – slovenski kulturni praznik – Vse je mogoče

Tudi letos smo se vsi zelo veselili 8. februarja, sej je to pomenilo, da bo naš vikend nekoliko daljši (doma smo bili še v ponedeljek), veselili pa smo se tudi kulturne prireditve, ki je na naši šoli v počastitev tega dne potekala v petek, 5. 2. 2016.

Prireditev je bila zasnovana v stilu priljubljenega televizijskega šova Vse je mogoče. V voditeljski vlogi sta se izkazala učenca 9. razreda, Tamara Bizjan in Aljaž Gabor. Suvereno sta odvodila kar tri »oddaje« (za prvo, drugo in tretjo triado) in goste, ki so se preizkusili v petih igrah (Kričač, Uprizori pesem, Dvojna pantomima, Povej drugače, Abeceda), ter občinstvo zabavala s svojimi domiselnimi komentarji, iz katerih so se vsi lahko marsikaj novega naučili o leta 1849 umrlem pesniku Francetu Prešernu, po katerem se kulturni praznik tudi imenuje.

Pohvaliti je potrebno tudi ostale nastopajoče oz. goste, ki so bili pripravljeni nameniti svoj prosti čas vajam in vsaki igri, v kateri so nastopili, dali svoj pečat in pa ženskemu delu voditeljskega para, Tamari, ki je zelo aktivno sodelovala pri nastanku scenarija.

Tudi v naši oddaji ni bilo tekmovanja, ni bilo točk, dovoljena je bila le zabava in občinstvo se je zabavalo, z navdušenjem spremljalo posamezno igro in z zanimanjem pričakovalo naslednjo. Mnogi so bili mnenja, da se je oddaja kar prehitro zaključila, in veseli smo, da je bilo tako.