Tudi letos smo se učenci knjižničarskega krožka udeležili osrednjega dogodka, namenjenega knjigam – knjižnega sejma, ki se vsako leto odvija v Cankarjevem domu v Ljubljani. Poleg ogleda razstavljenih knjig, ki jih na sejmu lahko kupimo po znižanih cenah, smo se udeležili tudi bogatega kulturnega programa.

Najprej smo se zabavali ob veselošolskem kvizu s Pižamo, v katerem smo odgovarjali na zabavna vprašanja. Imeli smo srečo, saj smo imeli priložnost sodelovati prav vsi. Srečali smo tudi nekaj znanih slovenskih avtorjev. Najprej pisatelja, pesnika, dramatika in režiserja Vinka Möderndorferja, nato ilustratorja Uroša Hrovata, ki nam je pokazal, kako riše različne vrste zombijev.

Udeležili smo se šolskega knjigosleda, pri katerem smo v spremstvu študentke za bibliotekarstvo obiskali nekaj stojnic slovenskih založb. Poseben dogodek za nas je bilo srečanje s pisateljem Primožem Suhodolčanom. Zdaj vemo, zakaj so njegove knjige tako zabavne. Ostalo nam je še nekaj časa za prosto pohajkovanje med knjižnimi policami.

Domov smo se vrnili polni lepih vtisov, pa tudi z novimi zalogami knjig, ki smo si jih priskrbeli za zimske dni, ko nam vreme obljublja več časa za branje.

napisal knjižničarski krožek

IMG_7312