Novo šolsko leto, novi debaterji, nove debatne trditve, vendar star debatni klub. Tudi v letošnjem šolskem letu se pogovarjamo o različnih temah. In debatni klub je priložnost za pogovor, ki preraste v debato.
V soboto, 12. 10. 2019, smo debatirali na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja v Črnučah v Ljubljani. Tri naše ekipe so debatirale na debatno trditev “V šole bi morali uvesti šolske uniforme”. Trditev je bila zanimiva in navajali smo lahko veliko argumentov za in proti. Glede na to, da imamo precej debaterjev začetnikov, so bile predstavitve argumentov odlične, debata pa živahna.
Veseli smo bili tudi našega bivšega debaterja Matevža K., ki je na osnovnošolski ravni debatni sodnik, na srednješolski pa odličen debater. Za sodnico pa se je ravno to soboto izobraževala tudi naša bivša debaterka Nina S. Tako bomo na naslednji turnir, ki bo novembra na OŠ Komen, lahko peljali več ekip in bomo zato še močnejši.
Za boljšo predstavo prilagamo povezavo do fotografij s sobotnega turnirja, ogledate pa si lahko tudi video finalne debate.
mentorica in debatna sodnica Ksenija Pišljar in debaterji OŠ Dobrova